Skip to main content

Hakim Özalp, gayrimenkul projelerinde 2017 yılında gerçekleşen satışların yüzde 35’inin yabancı yatırımcılara yapıldığını ifade etti. Arap baharından sonra körfez bölgesindeki yatırımcıların Türkiye’ye büyük ilgisi olduğunu söyledi. 2013 yılından beri Arap yatırımcılara değer katmak istediklerini ve çeşitli çalışmalar yaptıklarını açıklayan Hakim Özalp, 2-3 yıl önce Esenyurt’ta metrekaresi 1.800 – 2.000 liradan konut satarken bugün metrekaresi 3.500 – 4.000 liradan satışlar yaptıklarını söyledi. Sonuç olarak 3 yıl önce yatırım yapanların %100 kazandıklarını ve bu sonucu MS Yatırım‘ın sağladığını belirtti. Ayrıca yurtdışında çözüm ortaklıkları ile devam ettiklerini söyleyen Hakim Özalp şunları söyledi;

Şu anda Suudi Arabistan’da inşaat halinde ki projeleri satma yetkisine sahip, görsel ve basın yoluyla reklam yapabilen tek firmayız.

Abdulhakim OzalpCEO

Hakim Özalp; asıl büyük amacın yatırımcılara kazandırmak olduğunu ve yabancı yatırımcıyı bu anlamda Türkiye’ye kazandırmak istediklerini ifade etti. Yurtdışına gayrimenkul satışının bacasız bir sanayi olduğunu, yurt dışından herhangi bir ithal girdi olmadan ülkeye para girişi sağladıklarını belirtti. 4 yıldan bugüne Körfez bölgesi yatırımcılarına konut sattıklarını aktaran Hakim Özalp, son  2 yıl içinde Suudi Arabistana daha çok satış yaptıklarını ve Yemen’deki savaştan dolayı çok sayıda Yemenli vatandaşa da konut satışı yaptıklarını söyledi.

İngiltere’nin Manchester şehrinde deneme amaçlı 150 konutluk bir projeye başlayacağını açıklayan Hakim Özalp, alanın satın alındığını ve şu an projenin çizildiğini söyledi.

Türkiye’den 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yatırımcılara vatandaşlık verilmesine olumlu baktığını ve rakamın çok yüksek olduğunu belirtti. Yabancı yatırımcının Türkiye’den gayrimenkul almasında ki en önemli nedenin yatırımdan sağlayacağı kârlılık olduğunu söyledi.